Etusivu / Nukutushammashoidosta apua hammaslääkäripelkoiselle

Nukutushammashoidosta apua hammaslääkäripelkoiselle

Hammashoito-nukutuksessaHammas Mehiläisessä voidaan hammashoidon toimenpiteet tehdä myös nukutuksessa tai lääkerentoutuksessa, hammaslääkäri Kristiina Mäkinen kertoo. Lääkerentoutuksessa annetaan rauhoittavaa lääkettä anestesialääkärin valvonnassa.

– Nukutushammashoito auttaa esimerkiksi potilaita joilla on hammashoitopelko tai voimakas nielurefleksi. Se on hyvä hoitomuoto myös lapsille ja laajaa hoitoa tarvitseville potilaille, Kristiina Mäkinen sanoo.

Hammas Mehiläisen hammaslääkärin kanssa työskentelee Sairaala NEOn kokenut anestesiatiimi, joka toteuttaa nukutus- tai lääkerentoutushoidon.

Ennen nukutushammashoitoa tehdään huolellinen kliininen tutkimus ja röntgenkuvaus. Anestesiavaihtoehto valitaan asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja toiveen mukaan.

– Anestesiahammashoidosta kiinnostuneen kannattaa ensin varata aika tarkastukseen. Mahdollisesta hammashoitopelosta kannattaa mainita jo ensimmäisen ajanvarauksen yhteydessä, niin hoitohenkilökuntamme osaa huomioida toiveet erityisen tarkasti heti ensitapaamisesta lähtien. Tarkastuksessa määritetään hoidon tarve, otetaan tarvittavat röntgenkuvat, keskustellaan hoitovaihtoehdoista sekä tehdään hoitosuunnitelma ja kustannusarvio, Mäkinen sanoo.

Varaa aika numerosta 010 235 3530 tai netistä.

Julkaistu: 15.06.2016 | Päivitetty: 02.11.2017