Etusivu / Lasten hammashoidossa tärkeintä on hyvä kotihoito

Lasten hammashoidossa tärkeintä on hyvä kotihoito

Lasten-hammashoitoLapsi on hyvä totuttaa hampaiden pesuun jo ensimmäisten maitohampaiden puhjettua, muistuttaa Hammas Mehiläisen hammaslääkäri Leena Järvi. Ensimmäiset maitohampaat alkavat puhjeta yleensä 4–5 kuukauden iässä ja ensimmäisiä pysyviä hampaita lapselle puhkeaa yleisimmin 6-7-vuotiaana. 

Säännöllinen hampaiden pesu aamulla ja illalla sekä sokerin välttäminen ja ksylitolituotteiden nauttiminen tulisi olla lapselle jokapäiväistä rutiinia.

– Säännölliset vuositarkastukset hammaslääkärin vastaanotolla ovat myös tärkeä osa hammashoitoa. Hoidossa edetään lapsen ehdoilla ja pyritään mahdollisimman kivuttomaan ja turvalliseen hoitoon. Pyrimme luomaan lapselle luotettavan ja rauhallisen ilmapiirin hoitotilanteessa, hammaslääkäri Leena Järvi korostaa.

Lasten hammashoitoa myös nukutuksessa

Hammas Mehiläisessä on mahdollisuus toteuttaa lapsen hammashoito myös yleisanestesiassa eli nukutuksessa.

Paikkaushoito saattaa osoittautua liian stressaavaksi tilanteeksi pienelle lapselle ja tällöin nukutushoito voidaan todeta parhaaksi hoitovaihtoehdoksi.

– Anestesialääkäri ja -hoitaja valvovat lasta koko nukutuksen ja heräämisen ajan. Anestesiahoitokerta suunnitellaan niin, että lapsen suu saadaan yhdellä käyntikerralla kuntoon. Näin vältetään kielteiset kokemukset hammashoidosta, ja lapsen suhtautuminen hammashoitoon säilyy positiivisena, Leena Järvi korostaa.

Julkaistu: 20.06.2016 | Päivitetty: 02.11.2017