Etusivu / Lahjavinkki: Uusi Urheiluvammat-kirja on julkaistu

Lahjavinkki: Uusi Urheiluvammat-kirja on julkaistu

Kirja sopii mm. fysioterapeuteille, valmentajille, huoltajille ja muille urheilun parissa työskenteleville.

Suomessa sattuu vuosittain noin 300 000 tapaturmaa, joista merkittävä osa on urheiluvammoja. Vasta julkaistussa Urheiluvammat-kirjassa Mehiläinen NEO:n ortopedit ja muut asiantuntijat jakavat tietoaan tavallisimmista urheiluvammoista ja niiden hoidosta. Kirjan ovat toimittaneet professori Sakari Orava ja anestesiaylilääkäri Timo Miettinen NEO Urheiluklinikalta.

Pertti Välikoski, Fysioline Oy (vas.) sekä professori Sakari Orava ja anestesiaylilääkäri Timo Miettinen, NEO Urheiluklinikka

Kirjassa on kerrottu yli 70 urheiluvammasta ja niiden hoidosta. Kirja sisältää myös yli sata Sakari Oravan käsin piirtämää, yksityiskohtaista anatomista kuvaa.

– Tavoitteena oli tehdä mahdollisimman helposti lähestyttävä kokonaisuus, joka on tarkoitettu muille kuin lääketieteen ammattilaisille. Toivomme teoksen avartavan tietämystä urheiluvammoista ja auttavan aiheesta kiinnostunutta lukijaa, professori Sakari Orava korostaa.

Urheiluvammat-kirja on myynnissä Fysiolinen wrange.fi-verkkokaupassa sekä Turussa Kansallisessa kirjakaupassa. Kirjan myyntihinta on 32 euroa ja laajuus 128 sivua. Kirjan on kustantanut suomalainen Fysioline.

Verkkokauppaan

Oleellista on oikea hoito

Suurin osa urheiluvammoista on lieviä ja vakavat vammat ovat harvinaisia. Oravan mukaan oleellista urheiluvammojen hyvässä hoidossa on oikeanlainen ja nopea ensiapu sekä ensiavun jälkeen tehtävä diagnoosi ja hoitosuunnitelma.

Urheiluvammat-kirjaan artikkeleita ovat kirjoittaneet NEO Urheiluklinikan ortopedit Jyrki HeinänenIlmo HelttulaJuha RanneJussi RantanenJanne SarimoJuha-Pekka Vuori ja Sakari Orava, käsikirurgi Mark Rawlings ja liikuntalääketieteen erikoislääkäri Esa Liimatainen. Kirjan teossa ovat avustaneet ortopedi Lasse Lempainen, anestesiologi Timo Miettinen ja radiologit Sami Kajander ja Pekka Niemi.

– Urheiluklinikan lääkärit seuraavat aktiivisesti urheiluvammojen hoidon kansainvälistä tutkimusta ja hoitosuosituksia. Osa lääkäreistä toimii myös aktiivisina urheiluvammojen tutkijoina ja tutkimusten julkaisijoina, Orava sanoo.

Professori Sakari Orava

Mehiläinen NEO:ssa työskentelevä professori Sakari Orava (synt. 1945) on yksi maailman kuuluisimmista urheilukirurgeista. Hän on operoinut valtioiden päämiehiä ja huippu-urheilijoita – kuten esimerkiksi David Beckhamin ja Haile Gebrselassien – sekä toiminut Suomen olympiajoukkueen ylilääkärinä 1988–2000.

Sakari Orava on tehnyt urallaan yli 25 000 leikkausta. Hänen ansioluettelonsa kattaa noin 700 tieteellistä artikkelia, julkaisua ja kansainvälistä kongressiesitelmää. Tasavallan presidentti myönsi Sakari Oravalle professorin arvonimen vuonna 2001.

Julkaistu: 24.11.2017 | Päivitetty: 24.11.2017