Kotimainen Sairaala NEO kasvaa vauhdilla

Neljävuotias Sairaala NEO jatkaa toimintansa nopeaa laajentamista Turussa. Vastaanottokäyntien määrä kasvoi yli 50 prosenttia ja kokonaismyynti sekä liikevaihto yli 30 prosenttia vuonna 2014. Uusina palveluina avattiin muun muassa allergian ja astman hoitoon erikoistunut Allergia NEO, plastiikkakirurgiaa ja esteettisiä toimenpiteitä tekevä NEO Estetiikka sekä ylipainoa ja syömiseen liittyviä ongelmia hoitava NEO Painonhallintaklinikka.

Sairaala NEO:n kokonaismyynti oli viime vuonna yhteensä noin 13,7 miljoonaa euroa ja liikevaihto yli 8,5 miljoonaa euroa. Sekä kokonaismyynti että liikevaihto kasvoivat reilut 30 prosenttia vuoteen 2013 verrattuna. Vastaanottokäynnit kasvoivat vuonna 2014 yli 50 prosenttia 21 000:sta 33 000:een. Suurin osa oli ortopedian ja käsikirurgian käyntejä. Keskisuuria erikoisaloja olivat korva-, nenä- ja kurkkutaudit, lastentaudit ja sisätaudit.

– NEO:lla on ollut erittäin hyvä vuosi, joka ylitti reippaasti odotuksemme. Laajentuminen uusille erikoisaloille näkyy selvästi volyymien kasvuna. Yleislääkäripäivystyksemme sekä lasten lääkäripalvelut on löydetty kasvavissa määrin, Sairaala NEO:n toimitusjohtaja Matti Markkula toteaa.

Varsinais-Suomen suurin päiväkirurgisessa ortopediassa

Leikkaustoimenpiteitä oli noin 2 000, joista suurin osa ortopediaa ja käsikirurgiaa. NEO:ssa tehtiin myös korva-, nenä- ja kurkkutautien, gastrokirurgian, plastiikkakirurgian ja neurokirurgian toimenpiteitä. Suurin osa leikkauspotilaista tulee Varsinais-Suomesta. Leikkauspotilaista noin 7 prosenttia tulee ulkomailta.

– Venäläisten urheilijoiden osuus on ollut kasvussa, ja noin kolmannes ulkomaisista leikkauspotilaistamme tulee Venäjältä. Alkuvuodesta 2015 määrä on ollut hieman laskussa ruplan heikon kurssin myötä, NEO:n johtava lääkäri Jussi Rantanen sanoo.

Ortopedisestä sairaalasta lääkärikeskukseksi

Sairaala NEO avattiin turkulaisen ortopedijoukon voimin Kupittaalla maaliskuussa 2011. Neljän vuoden aikana ortopedipalvelujen rinnalle ovat tulleet yli 20 eri erikoisalan vastaanottopalvelut. Viime vuonna NEO:ssa avattiin lisäksi Allergia NEO, NEO Estetiikka ja NEO Painonhallintaklinikka, josta löytyy myös psykologin ja ravitsemusterapeutin palvelut.

– Meillä on laaja palveluvalikoima sekä asiakkaan hyvään palveluun ja hoidon nopeaan saatavuuteen keskittyvä konsepti, jonka avulla olemme onnistuneet kasvattamaan osuuttamme yksityisen terveydenhuollon kokonaismarkkinasta. Odotamme toiminnan kasvavan myös kuluvana vuonna sekä nykyisten erikoisalojen että joidenkin uusien erikoisalojen palvelujen kautta, Matti Markkula toteaa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Matti Markkula, Sairaala NEO, puh. 040 505 0856