Etusivu / Keraamisella paikalla luonnollisen näköinen hammas

Keraamisella paikalla luonnollisen näköinen hammas

Tiina-RanneHampaita voidaan paikata nykyään hyvin erilaisilla materiaaleilla. Hammas Mehiläisen hammaslääkäri Tiina Ranne suosittelee useissa tapauksissa keraamista paikkaa sen kestävyyden ja luonnollisen ulkonäön takia.

– Keraamiset paikat ovat hampaan värisiä ja siten hyvä esteettinen vaihtoehto, jos luonnollisessa kiilteessä on esimerkiksi synnynnäisiä, amalgaamipaikkojen aiheuttamia tai hammastraumasta johtuvia värivirheitä. Joillekin yhdistelmämuovipaikat taas eivät sovellu allergian takia, eivätkä ne kosteuskriittisen valmistustekniikkansa tähden aina ole optimaalinen vaihtoehto, Tiina Ranne kertoo.

Keraamiset hammaspaikat valmistetaan suun ulkopuolella, jolloin sylki ei häiritse valmistusprosessia. Yksilöllisinä mittatilaustöinä tehdyt täytteet kiinnitetään vastaanotolla paikoilleen.

– Paikkamateriaaleina käytetyt hammaskeraamit eivät reagoi ulkopuolisten tekijöiden kanssa kuten punaviinin, kahvin tai teen kanssa. Lasitettu posliinipinta säilyttää hyvin värinsä ja on helppo pitää puhtaana. Pitkällä aikavälillä posliinipaikat kuluvat huomattavasti vähemmän kuin hammasmuovit.

– Hammasmuovejakin on toki kehitelty koko ajan vahvempaan ja kulumiskestävämpään suuntaan. Keraamisten paikkojen lujuusominaisuudet ja ulkonäkö ovat kuitenkin keinomateriaaleista lähimpänä hampaan omaa kiillettä, Ranne korostaa.

Varaa aika numerosta 010 235 3530 tai netistä.

Julkaistu: 15.06.2016 | Päivitetty: 02.11.2017