Etusivu / Influenssarokotteet nyt NEO:ssa – varaa aika!

Influenssarokotteet nyt NEO:ssa – varaa aika!

Sairaala_NEO_Influenssarokote

Influenssa-epidemia tulee Suomeen yleensä tammi – helmikuussa. Paras keino ehkäistä sairastumista ja taudin leviämistä on hankkia rokote ajoissa, lokakuusta joulukuulle. NEO:ssa influenssarokotteen hinta on 38 euroa.

Hinnat sisältävät lääkkeen ja rokottamisen. Rokotukseen tulevien toivotaan varaavan ajan sairaanhoitajan vastaanotolle etukäteen ajanvarausnumerostamme 010 235 3535.

Pistoksena annettava rokote voidaan antaa yli 6 kuukauden ikäiselle lapselle. Alle yhdeksänvuotias lapsi, joka ei ole aiemmin saanut influenssarokotusta tai on saanut vain yhden annoksen, tarvitsee tänä vuonna kaksi annosta pistettävää influenssarokotetta. Ensimmäisen ja toisen annoksen välin tulee olla vähintään neljä viikkoa.

Jos lapsi on aiemmin saanut kaksi annosta influenssarokotetta, hänelle riittää nyt yksi tehosteannos.

Kovaoireinen influenssa

Influenssa on viruksen aiheuttama ylähengitysteiden infektio, joka on oireiltaan tavallisiin nuhakuumeisiin verrattuna kovaoireisempi. Influenssaan liittyy myös suurempi bakteerien aiheuttamien jälkitautien, kuten keuhkokuumeen riski. Lapsilla influenssa aiheuttaa myös välikorvatulehduksia.

Influenssa tarttuu ihmisestä toiseen hengitystie-eritteiden välityksellä. Tartuttavuus alkaa jo ennen taudin oireita. Hyvällä käsihygienialla on merkitystä taudin leviämisen ehkäisyssä, mutta paras keino ehkäistä sairastumista on ajoissa hankittu influenssarokote.

Influenssan hoito

Influenssan hoito on yleensä oireenmukaista; riittävästi lepoa ja särkylääkkeitä. Influenssan aiheuttaa lähes poikkeuksetta sairausloman tarpeen. Sairaslomaa tarvitaan normaalisti pidemmälle ajalle kuin tavallisissa nuhakuumeissa.

Influenssan hoitoon voidaan käyttää myös viruslääkkeitä, jotka lyhentävät taudin kestoa päivällä tai parilla sekä osaltaan vähentävät jälkitautien riskiä. Viruslääkitys tulisi aloittaa mahdollisimman varhain oireiden alkamisen jälkeen. Perusterveillä työikäisillä viruslääkityksen merkitystä pidetään vähäisenä.

Julkaistu: 27.10.2017 | Päivitetty: 15.11.2017