Etusivu / ”Ihon värivirheet kannattaa hoitaa syksyn ja talven aikana”

”Ihon värivirheet kannattaa hoitaa syksyn ja talven aikana”

Ihmisen ihon väri määräytyy geenien perusteella. Iholla on tavallisesti myös erivärisiä muita alueita, esimerkiksi pigmenttiluomia, maksaläiskiä tai pisamia. Iholle voi tulla myös erilaisten verisuonimuutosten aiheuttamina punertavia tai sinertäviä alueita. Jos haluat hoidattaa ihon värimuutoksia, se kannattaa tehdä syksyn ja talven aikana, sillä hoidon jälkeen auringonvaloa tulee välttää.

– Ihon tummat alueet voivat johtua joko siitä että pigmenttisoluja on paljon tai että jotkin pigmenttisolut ovat innostuneet tuottamaan pigmenttiä tavallista enemmän. Vitiligossa eli valkopälvessä tietyltä alueelta pigmenttisolut ovat hävinneet kokonaan autoimmuunitulehduksen vuoksi, sanoo Mehiläisen ihotautilääkäri Susanna Majasuo.

Verisuonimuutokset taas vaihtelevat väritykseltään kirkkaanpunaisista tumman sinipunerviin. Verisuoniluomissa, kuten tuliluomissa tai kirsikkaluomissa, verisuonistoa on poikkeuksellisen tiheässä. Couperosassa taas normaalit ihon pintasuonet ovat laajentuneet ja näkyvät ihon pinnan läpi.

– Ihmisen ihossa saa ja kuuluukin olla hieman kirjavuutta. Jos kirjavuutta on omasta mielestä liikaa, on sitä mahdollista peittää tai hoitaa, muistuttaa Majasuo.

Ihotautilääkäri määrittää parhaan hoitomuodon

Susanna-Majasuo
Ihotautilääkäri Susanna Majasuo

Ihon pigmenttimuutosten hoito riippuu muutoksen laadusta. Joitakin pigmenttimuutoksia on mahdollista vaalentaa esimerkiksi kemiallisilla kuorinnoilla tai laserhoidoilla, mutta kaikkien pigmenttimuutosten hoitoon ne eivät sovellu. Ihotautilääkäri pystyy dermatoskooppia käyttämällä diagnosoimaan pigmenttimuutoksen tarkemmin, jolloin valitaan tilanteeseen parhaiten sopiva hoitomuoto.

– Esimerkiksi verisuonimuutoksia hoidetaan laserhoidolla. NEO Estetiikassa on käytössä Lutronicin Clarity -yhdistelmälaser, jolla hoidettaessa verisuoni surkastuu ja häviää. Laserhoito on yleensä sarjahoitoa, ja hoitokertojen määrä vaihtelee yksilöllisistä tekijöistä riippuen, Susanna Majasuo kertoo.

Vältä auringonvaloa hoidon jälkeen

Ihon värimuutosten hoito kannattaa ajoittaa pimeään aikaan vuodesta eli syksyyn ja talveen, sillä laserhoidon jälkeen iho on pitkään herkkä UV-säteilylle.

– Hoitotuloksen kesto riippuu hoidettavasta ihomuutoksesta. Esimerkiksi kirsikkaluomi häviää usein kertahoidolla pysyvästi, mutta couperosa-muutokset palaavat pikkuhiljaa takaisin taudin normaalin etenemisen tahtia. Muistathan, että hyvällä UV-suojauksella pystyy ehkäisemään monien ihon värimuutosten ilmaantumista.

Värivirheet peittoon laadukkailla tuotteilla

Ihon värivirheiden peitto onnistuu parhaiten juuri kyseiseen tarkoitukseen tarkoitetuilla valmisteilla, joissa hyödynnetään värin päällä käytettävän vastavärin luomaa optista harhaa. Mehiläinen NEO Estetiikan koulutetut sairaanhoitajan ohjaavat oikeiden tuotteiden käytössä.

Kysy lisää numerosta 010 414 4882 tai laita sähköpostia estetiikka.neo@mehilainen.fi.

Tutustu toimenpiteisiin ja varaa aika

Ihoon liittyviä toimenpiteitä ja hoitoja tekevät kokeneet erikoislääkärit sekä erikoissairaanhoitajat. Ajan voit varata soittamalla NEO Estetiikan numeroon 010 414 4882. Voit lähettää myös sähköpostia osoitteella estetiikka.neo@mehilainen.fi.

Nähdään Terve olo -messuilla 26.-28.10. Turussa

Olemme mukana Turun Messukeskuksen Terve Olo -tapahtumassa lokakuussa. Tule käymään osastollamme C6.

Luvassa messuohjelmassa mm.

  • erilaisia terveyteen liittyviä opastuksia, aikuisille ja lapsille
  • kehonkoostumus-, tasapaino- ja puristusvoimamittauksia
  • lauantaina paikalla Mehiläinen NEO Estetiikan asiantuntijat, luvassa myös asiantuntijapuheenvuoro
  • sunnuntaina asiaa painonhallinnasta, luvassa myös asiantuntijapuheenvuoro
  • erikoistarjouksia joka messupäivälle

Tutustu messuihin

 

Julkaistu: 19.09.2018 | Päivitetty: 26.09.2018