Etusivu / Hymy kauniiksi esteettisellä hammashoidolla

Hymy kauniiksi esteettisellä hammashoidolla

Maija-ArjasmaaEsteettisen hammashoidon avulla saadaan kauniimpi hymy ja hammasrivi suoremmaksi ja tasaisemmaksi. Esteettisessä hammashoidossa korjataan hampaiden asento- tai muotovirheitä sekä värivirheitä.  Se voi tuoda potilaalle myös terveydellistä hyötyä.  

– Hoitoon hakeudutaan useimmiten silloin, kun hampaissa on itseä häiritseviä ulkoisia ominaisuuksia. Esimerkiksi hampaiden asentovirheet, suuret hammasvälit ja hampaiden koko voivat olla asioita, joita halutaan muuttaa, erikoishammaslääkäri Maija Arjasmaa Hammas Mehiläisestä sanoo.

– Potilas voi tulla vastaanotolle myös tapaturmassa tulleen hammasvaurion vuoksi. Esteettinen hammashoito parantaa ehdottomasti myös terveyttä ja potilaan hyvinvointia. Esimerkiksi hampaiden asentovirheet voivat aiheuttaa purentaan ongelmia, ja vaikuttaa siten leukaniveliin ja purentalihaksiin haitallisesti, Arjasmaa muistuttaa.

Mitä on esteettinen hammashoito?

Esteettiseen hammashoitoon kuuluu hampaiden proteettinen korjaaminen esimerkiksi keraamisilla laminaateilla, -kruunuilla ja -silloilla sekä valkaisuhoito ja oikomishoito. Myös implanttihoidon voi laskea kuuluvaksi esteettiseen hammashoitoon.

– Oikomishoidossa hampaat oiotaan kauniiseen riviin. Paikkaushoitokin voi olla esteettistä hammashoitoa, jos sen tavoitteena on muuttaa tai muotoilla hampaiden ulkonäköön vaikuttavia seikkoja.

Maija Arjasmaan mukaan esteettisen hammashoidon asiakkaina on sekä miehiä että naisia. Lasten estetiikkaa hoidetaan oikomalla ja paikkausmenetelmin, protetiikkaa tehdään vasta aikuisille.

Hoitosuunnitelma tehdään konsultaatiokäynnillä

Yleensä esteettisen hoidon suunnittelu alkaa konsultaatiokäynnillä. Ennen laajemman hoidon aloittamista suun pitää olla terve ja hoidettu. Tämä tarkoittaa sitä, ettei suussa ole hoitamattomia reikiä tai esimerkiksi ientulehdusta.

– Konsultaatiokäynnillä keskustellaan potilaan toiveista ja tehdään hoitosuunnitelma: mietitään eri mahdollisuudet hoitojen toteuttamiseen ja kerrotaan kustannukset. Lähes aina tarvitaan röntgenkuvat, ja potilaasta otetaan myös valokuvia. Toimenpiteiden suunnittelussa on otettava huomioon purenta ja sen kuntouttaminen sekä kauniin esteettisen lopputuloksen saavuttaminen potilaalle sopivin menetelmin, Maija Arjasmaa kertoo.

Varaa aika hammaslääkärille tai suuhygienistille numerosta 010 235 3530 tai netistä.

Julkaistu: 15.06.2015 | Päivitetty: 02.11.2017