Esteettinen puoli tuo vaihtelua ihotautilääkärin työhön

NEO:n Susanna Majasuo malttaa kuunnella ja selittää

Susanna Majasuo tekee NEO:ssa sekä perinteistä ihotautilääkärin vastaanottotyötä että esteettisiä hoitoja. Kiireinen lääkäri pitää työssään erityisesti ihomuutosten diagnostiikasta eli tautien tunnistamisesta. Se on sekä haastavaa että mielenkiintoista, joten siinä piilee työn suola.

Susanna Majasuo tekee NEO Estetiikassa erilaisia esteettisiä ihohoitoja kuten laserhoitoja, karvanpoistoja ja tatuoinnin poistoja. Lisäksi hän hoitaa NEO:ssa erilaisia ihottumia, allergiasta johtuvia ihovaivoja, akneongelmia sekä muita ihon vammoja ja sairauksia.

Susanna-Majasuo– Meillä on NEO Estetiikassa modernit laitteet ja välineet, joilla voimme hoitaa tehokkaasti esimerkiksi ikääntymiseen liittyviä ihon muutoksia. Ihoa on kuitenkin tärkeää hoitaa ennaltaehkäisevästi. Paras tapa pitää iho kauniina on käyttää aurinkosuojavoidetta ja välttää suoraa auringonpaistetta, Majasuo vinkkaa.

Potilasta tulee malttaa kuunnella

Majasuon mukaan ihotautilääkäriltä vaaditaan myötäelämisen kykyä ja malttia kuunnella potilaitaan. Puhumisen tulee onnistua vaivatta, koska potilaille tulee kertoa heidän tarvitsemastaan hoidosta yksityiskohtaisesti.

Säännöllistä paikallishoitoa vaativat ihosairaudet voivat olla potilaille raskaita. Potilaan on helpompi sitoutua hoitoon, kun lääkäri osaa kertoa hänelle selvästi sairauden luonteesta ja vakavuudesta.

– Pelkkä reseptinkirjoitustaito tai hyvä temppuvalikoima ei tee hyvää ihotautilääkäriä. On tärkeää pystyä selittämään, mistä ihosairaus johtuu ja miten ja miksi sitä tulisi hoitaa. Itse pyrin vääntämään asian rautalangasta, jotta väärinkäsityksiä ei tulisi, Majasuo painottaa.

Työn visuaalisuus veti puoleensa

Susanna-vastaanotollaPohjanmaalla syntynyt Majasuo on kasvanut Etelä-Suomessa ja käynyt koulunsa Porvoossa. Lukion jälkeen hän valitsi opinahjokseen Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan, josta hän valmistui vuonna 1999. Turkuun Majasuo asettui turkulaisen miehensä kanssa vuosituhannen vaihteessa, jolloin paikoilleen asettautuminen tuli ajankohtaiseksi.

– Kiinnostus ihotauteja kohtaan heräsi jo opiskeluaikoina. Alan visuaalisuus kiehtoi minua, Majasuo tunnustaa.

Helsingin Iho- ja Allergiasairaalassa suorittamansa työjakson aikana kiinnostus vahvistui entisestään. Tyksin ihotautiosastolle Majasuo hakeutui vuonna 2001. Erikoistumisaikaan mahtui kolme raskautta, ja vuonna 2011 Majasuo valmistui ihotautien ja allergologian erikoislääkäriksi.

Vierivä kivi ei sammaloidu

Susanna Majasuon perheeseen kuuluu aviomies Hannu sekä kolme lasta; yksi tyttö ja kaksi poikaa. Perhe asuu Kotimäessä Littoisissa.

– Lapset ovat aktiivisia ja harrastavat ahkerasti. Kivi pysyy vierimässä ja auto liikenteessä kun heidän vauhdissaan yrittää pysyä, Majasuo nauraa.

Vaikka lasten harrastuksiin kuluu paljon aikaa, ehtii Majasuo liikkua myös itse. Hän pelaa säännöllisesti tennistä ja käy toisinaan myös jumppa- ja tanssitunneilla.

 

Julkaistu 10/2015.