» In English » På Svenska » По-русски
NEO

Sairaala NEO:n tuhannes leikkaus tehty

14.11.2011

Asiakkaat tyytyväisiä hoidon korkeaan tasoon sekä rauhallisiin ja toimiviin tiloihin

Uuden Turun Kupittaalla toimivan Sairaala NEO:n tuhannes leikkaus on tehty tänään. Ortopediaan erikoistunut sairaala avattiin tämän vuoden maaliskuussa. Keskimäärin leikkauksia on tehty 120 toimenpiteen kuukausivauhtia, mutta leikkausten määrät ovat kasvaneet toiminnan aloittamisen jälkeen asiakkaiden löydettyä uuden toimijan palvelut.

- Tyypillisimmät Sairaala NEO:ssa tehtävät leikkaukset ovat polvi-, olkapää-, käsi- ja nilkkaleikkauksia. Eniten tehdään polven nivelkierukkaan ja nivelsiteisiin kohdistuvia leikkauksia, Sairaala NEO:n johtava lääkäri Jussi Rantanen toteaa.

Ortopedisiä tähystysleikkauksia sekä erityiskirurgiaa

Sairaala NEO:ssa leikkaukset tehdään pääasiassa päiväkirurgisina toimenpiteinä. Tämä tarkoittaa sitä, että suurin osa potilaista voi kotiutua 3 - 5 tuntia leikkauksen jälkeen. Osa potilaista haluaa kuitenkin yöpyä sairaalassa. Näitä asiakkaita varten Sairaala NEO:ssa on myös vuodeosasto. Syinä yöpymistoiveeseen voi olla esimerkiksi tavallista suurempi leikkaus tai potilaan pitkä kotimatka.

Tavallisten ortopedisten tähystysleikkausten lisäksi Sairaala NEO:ssa tehdään myös harvinaisempaa erityiskirurgiaa, jopa toimenpiteitä, joita ei juurikaan muissa Suomen sairaaloissa tehdä. Esimerkiksi toistuvan olkapään sijoiltaanmenon tähystyskirurginen uusintakorjaus yhden tai useamman pettäneen korjausyrityksen jälkeen (ns. Latarjet-leikkaus) sekä hankalat urheilijan takareiden jännevammat ovat Sairaala NEO:n erityisosaamista.

- Uudet tilamme ovat osoittautuneet erinomaisesti päiväkirurgiseen leikkaustoimintaan sopiviksi. Leikkauksissa tarvittavat kirurgiset laitteet sekä anestesialaitteet ovat toimineet moitteettomasti, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Rantanen toteaa.

Erityiskiitosta asiakkailta ripeydestä ja joustavuudesta

Jo sairaalaa suunniteltaessa tiloista haluttiin sekä potilasystävälliset että mahdollisimman tehokkaat hoitoprosessin joustavuuden, nopeuden ja korkean laadun takaamiseksi.

Lääkärikuntaan kuuluvat ortopedit ja kirurgit ovat erikoistuneet tietyn osa-alueen hoitoon, kuten esimerkiksi käden vaivoihin, nilkka- ja polvivaivoihin, olkapäävaivoihin tai selän alueen vaivoihin.

Asiakkailta onkin tullut hyvää palautetta sekä väljistä ja rauhallisista tiloista että vaivoihin nopeasti saatavasta ammattitaitoisesta ja kokeneesta avusta.

- Erityiskiitosta olemme saaneet potilailtamme toimintamme ripeydestä ja joustavuudesta. Viimeksi viime viikolla operoimme nuoren mopokolarissa loukkaantuneen pojan polven ja käden. Potilaan äiti kertoi kyllästyneensä odottamaan toisaalla leikkaukseen pääsyä, ja päätti ottaa yhteyttä meidän joka päivä auki olevaan tapaturmapäivystykseemme, johtava lääkäri Jussi Rantanen kertoo.<< Takaisin


Uutiskirje
Ajanvaraus 010 235 3535
Tilaa uutiskirje
Sairaala NEO, NEO-talo, Joukahaisenkatu 6, 20520 Turku, Fax. 02 239 3000