Etusivu / FC Barcelona luottaa NEO:n ammattilaisiin

FC Barcelona luottaa NEO:n ammattilaisiin

Mehiläinen NEO:n ortopedit Sakari Oravan johdolla ovat tehneet pitkään yhteistyötä espanjalaisen jalkapalloseura FC Barcelonan kanssa. Viimeksi syyskuussa ortopedit Lasse Lempainen ja Sakari Orava operoivat Barcelonan pelaajan Ousmane Dembélén reisivamman.

Sakari Oravan ja FC Barcelonan yhteistyö alkoi vuonna 1992. Sen jälkeen Orava, Lempainen ja muut NEO:n ortopedit ovat konsultoineet ja kouluttaneet seuraa erilaisten jänne- ja lihasvammojen hoidossa. Seuran kanssa on tehty myös tutkimusyhteistyötä.

– Yhteistyöni seuran kanssa alkoi Barcelonan olympialaisista. Toimin silloin Suomen joukkueen ylilääkärinä, ja olin leikannut urallani paljon muun muassa akillesjännepotilaita. Olympialaisten aikana FC Barcelonan lääkärit kysyivät minulta ohjeita, ja siitä lähtien olemme tehneet yhteistyötä. Olen leikannut heidän urheilijoitaan sekä Suomessa että paikan päällä Barcelonassa, Sakari Orava kertoo.

– Kaikki potilaat ovat meille luonnollisesti tärkeitä, mutta ovathan tällaiset maailmalla tunnetut huippu-urheilijat parhaiten mieleen jääviä tähtihetkiä. FC Barcelona on luonut ympärilleen laaja-alaisen lääketieteen ammattilaisten verkoston. He luottavat meidän turkulaisten ammattitaitoon erityisesti lihas- ja jännevammojen, kuten akilles- ja hamstring-vammojen hoidossa, Lasse Lempainen sanoo.

Sakari Orava ja Lasse Lempainen ovat myös tehneet pitkään yhteistyötä. He ovat yhdessä operoineet aiemmin tänä vuonna Dembélén lisäksi kaksi muuta FC Barcelonan pelaajaa. Kolme vuotta sitten he leikkasivat yhteistyössä myös FC Barcelonan puolustajan Thomas Vermaelenin takareisivamman.

NEO Urheiluklinikka

**********************

19.9.2017

FC Barcelonan Ousmane Dembélé leikattiin NEO:ssa

Kuvassa Sakari Orava, Ousmane Dembélé, Lasse Lempainen ja Ricard Pruna.

Espanjalaisen jalkapalloseuran FC Barcelonan pelaaja Ousmane Dembélén takareisivamma leikattiin 19.9.2017 Turussa, Mehiläinen NEO:ssa. Dembélé sai vamman edeltävän lauantain La Ligan ottelussa. NEO:ssa leikkauksen toteuttivat ortopedit Lasse Lempainen ja Sakari Orava.

Ousmane Dembélé sai  hamstring-lihaksen repeämän, joka vaati kohtuullisen pikaista leikkaushoitoa. Leikkaus meni suunnitelmien mukaan, ja potilaan vointi leikkauksen jälkeen on hyvä, korostaa ortopedi Lasse Lempainen.

Leikkausta oli seuraamassa FC Barcelonan ylilääkäri Ricard Pruna. Ousmane Dembélén kuntoutus jatkuu Espanjassa.

– Onnistuneen leikkauksen jälkeen on tärkeää, että kuntoutus aloitetaan oikea-aikaisesti ja toteutetaan suunnitelman mukaisesti. Tavoitteena on, että Dembélé saataisiin vuoden vaihteen tietämillä takaisin pelikentille, Lempainen jatkaa.

—————————

FC Barcelona’s striker Ousmane Dembélé was operated today, 19 September in Hospital NEO, Turku. Dembélé injured his hamstring on Saturday in a La Liga match.

Hospital NEO’s orthopedic surgeons Dr. Lasse Lempainen and Dr. Sakari Orava performed the surgery. According to Dr. Lempainen the operations was successful and the patient is feeling fine after surgery. If the rehabilitation goes as planned, Ousmane Dembélé will return to the football fields at the end of this year.

Julkaistu: 19.09.2017 | Päivitetty: 25.10.2017