Etusivu / Eroon häiritsevistä ihokarvoista

Eroon häiritsevistä ihokarvoista

KarvanpoistoBikiniraja, sääret, kasvot tai käsivarret – kasvojen ja vartalon esteettisesti häiritsevää karvoitusta voidaan poistaa tehokkaasti ja pysyvästi laserilla.

– Ruskettunutta ihoa ei laserilla voi hoitaa. Joten jos kesää varten on harkinnut karvanpoistoa, kannattaa se tehdä nyt. Toki esimerkiksi kainaloiden aluetta voidaan hoitaa kesälläkin, ihotautilääkäri Susanna Majasuo NEO Estetiikasta Turusta toteaa.

Paras karvanpoistotulos useammalla hoitokerralla

Laserhoidossa tietty valon aallonpituus imeytyy karvan juuressa olevaan tummaan väriaineeseen, melaniinipigmenttiin. Tämä kuumentaa ja tuhoaa karvatupen, ja karvan kasvu loppuu.

Karvan kasvun loppuminen helpottaa myös muita karvanpoistoon liittyviä ongelmia: näppylöitä, karvatupen tulehduksia tai ihon värimuutoksia.

Laserhoito – sattuuko se?

Susanna-MajasuoPysyvä karvanpoisto vaatii keskimäärin kahdesta kuuteen hoitokertaa. Yksi hoitokerta kestää muutamasta minuutista noin puoleen tuntiin alueesta riippuen.

– Toimenpide ei ole täysin kivuton mutta hyvin siedettävä. Heti hoidon jälkeen iho tuntuu yleensä kuumottavalta, ja sitä viilennetään kylmällä. Iho voi myös punoittaa ja siinä voi esiintyä turvotusta.

Hoidon jälkeen karvatupet turpoavat ja putoavat pois. Seuraavana päivänä voi jo meikata ja harrastaa normaalisti.

Miten varaan ajan karvanpoistoon?

NEO Estetiikassa karvanpoistoa tekevät erikoissairaanhoitaja Minna Mäki ja ihotautilääkäri Susanna Majasuo. Kasvojen alueen karvanpoistossa ensimmäinen hoitokäynti varataan ihotautilääkärille, myöhemmät hoitokerrat voi varata erikoissairaanhoitajalle. Vartalon karvanpoistoajan voi varata suoraan erikoissairaanhoitajalle.

Julkaistu: 03.04.2017 | Päivitetty: 05.04.2017