Etusivu / Kiillevaurio kuntoon laminaateilla

Kiillevaurio kuntoon laminaateilla

Elise-Hakula-KoskivirtaElise Hakula-Koskivirta työskentelee pitopalveluemäntänä ja kaunis hymy on osa asiakaspalvelua. Elise oli pitkään miettinyt kiillevaurioista kärsivien etuhampaiden korjausta laminaateilla. Korjausta oli viivästyttänyt hammaslääkäripelko, joka on vaivannut kouluajoista lähtien. Hammas NEOn hammaslääkäri Leena Järven vastaanotolle Elise uskaltautui lehti-ilmoituksen nähtyään.

– Kun edellinen hammaslääkärini jäi eläkkeelle, en uskaltanut pariin vuoteen käydä edes tarkastuksessa. Sitten näin Hammas NEOn ilmoituksen lehdessä ja mielestäni kaikki hammaslääkärit näyttivät ystävällisiltä. Päätin varata ajan hammaslääkäri Leena Järvelle. Ajanvarauksessa vakuutettiin, että Leena on taitava ja mukava hammaslääkäri, jolle hammaslääkäripelkoinen uskaltaa mennä, Elise hymyilee.

Hammaslääkäripelko juontaa juurensa kouluaikoihin, jolloin puudutusta ei käytetty ja hampaiden poraaminen sattui.

– Nykyään kaikissa toimenpiteissä saan puudutuksen ja muutenkin hoito on mahdollisimman hellävaraista, koska hammaslääkäri ja suuhygienisti tietävät pelostani.

Nopea toimenpide

Leenan Järven vastaanotolla tehtiin suunnitelma kiillevauriosta kärsivien etuhampaiden korjaamiseksi.

– En halunnut hymyillä niin, että ylähampaani näkyivät, sillä niissä oli tummentumia. Leena ohjasi minut erikoishammaslääkäri Maija Arjasmaan vastaanotolle, jossa tehtiin arvio laminaattien laittamisesta etuhampaisiin.

– Tyttäreni kannusti minua asiassa, sillä olin miettinyt laminaatteja jo pitkään. Laminaattien kiinnitys kesti vähemmän aikaa, kuin olin ajatellut. Ensin otettiin jäljennökset, sitten sain väliaikaiset laminaatit ja parissa viikossa minulla oli kauniimpi hymy.

Elise kävi myös ennen laminaattien valmistusta suuhygienisti Johanna Tulkin vastaanotolla hampaiden valkaisussa, jotta laminaatit näyttäisivät luonnolliselta muihin hampaisiin verrattuna.

– Nyt uskallan hymyillä – koko hymyn leveydeltä. Työssäni pitopalveluemäntänä on tärkeää, että myös hymy on huoliteltu.

”Kuin kotiin tulisi”

Elisen mielestä on hyvä, että hammaslääkäri ja suuhygienisti muistuttavat säännöllisesti tarkastuksesta.

– Muistutuksien ansiosta vastaanotolla tulee käytyä tarpeeksi usein ja suu pysyy hyvässä kunnossa. Hammas NEOssa olen saanut aina todella ystävällisen vastaanoton. Kaikki tervehtivät, hymyilevät ja saan vastauksen kysymyksiini. Tunnen oloni kotoisaksi siellä, enkä enää kärsi hammaslääkäripelosta. Aiemmin olin jo vastaanottohuoneessa ihan stressaantunut, Hakula-Koskivirta sanoo.

Hänen mielestään on tärkeää, että hammaslääkärisuhde on pitkäikäinen. Erityisesti hammaslääkäripelosta kärsivien ei Elisen mukaan tulisi vaihtaa hammaslääkäriä, kun on löytänyt hyvän.

– Onneksi Leena on nuori, eikä ole jäämässä heti eläkkeelle. Sama koskee myös suuhygienistiäni Johannaa, Elise nauraa.

Tutustu tarinoihin

Janette hymyilee varmuutta ja valoa hammasremontin jälkeen

Janette Rehmonen ei aikaisemmin juuri koskaan hymyillyt. Huono purenta, sikin sokin suussa olevat hampaat sekä pieleen m

Lue lisää
Tyopaikkahammashuolto

Hammashuoltoa kaikille työntekijöille

LVI-Nolvi on ollut Hammas NEOn asiakas jo kolmen vuoden ajan. Yritys tarjoaa työntekijöilleen työsuhde-etuna työpaikkaha

Lue lisää
Heidi-Salminen

Implantti on kuin oikea hammas

Mynämäkeläistä Heidi Salmista vaivasi haljennut hammas, joka vaikeutti purentaa ja aiheutti sivuoireita. Hän hakeutui ys

Lue lisää
Anu-Honkanen

Oikomishoitoon aikuisena

Huilisti Anu Honkanen muistaa lapsuudessa keskustelut oikomishoidon tarpeesta. Kuitenkin 10-vuotiaana alkanut huilunsoit

Lue lisää
Kalle-Amy-Spiik

”Palvelu on joustavaa ja ystävällistä”

Amy ja Karl-Magnus Spiikin yrityksellä on ollut työpaikkahammashuoltosopimus jo yli 20 vuoden ajan. He kokivat kuitenkin

Lue lisää