Voiko flunssaisena urheilla?

Flunssa on yleinen vieras lähes jokaisessa kodissa: Aikuisilla on keskimäärin 2–4 ja alle kouluikäisillä lapsilla 6–8 flunssaa vuodessa. Flunssa on äkillinen hengitystieinfektio, jonka voi aiheuttaa yli 200 eri virusta. Urheileminen flunssan aikana täytyy aina arvioida tapauskohtaisesti. Valtaosa oireista ja löydöksistä ovat itsestään paranevia,… Lue lisää

Lahjavinkki: Uusi Urheiluvammat-kirja on julkaistu

Kirja sopii mm. fysioterapeuteille, valmentajille, huoltajille ja muille urheilun parissa työskenteleville.

 
Suomessa sattuu vuosittain noin 300 000 tapaturmaa, joista merkittävä osa on urheiluvammoja. Vasta julkaistussa Urheiluvammat-kirjassa Mehiläinen NEO:n ortopedit ja muut asiantuntijat jakavat tietoaan tavallisimmista urheiluvammoista ja niiden hoidosta…. Lue lisää

Tarjous: Kaihileikkaus 950 euroa

Kaihileikkaus on nopea ja kivuton toimenpide.

Kaihilla tarkoitetaan silmän sisäisen kirkkaan linssin (mykiön) samentumista. Linssiin tulee ikään kuin likatahroja, joiden läpi valo ei pääse enää normaalisti silmän sisälle. Harmaakaihin syntyyn vaikuttaa yleisimmin ikä.

Leikkaus on kaihin ainoa hoitokeino

Näköä heikentävä kaihi hoidetaan leikkauksella…. Lue lisää

Pää edellä magneettikuvaan

”Kerroin heti hoitajalle ahtaanpaikankammostani”

Urheillessa olkapäänsä telonut Pauli Nepponen kärsii voimakkaasta ahtaanpaikankammosta. Kun vastaanotolla ortopedi Juha Ranne toivoi Nepposen menevän magneettikuvaan, iski epäilys sen onnistumisesta.
– Kysyin heti lääkäriltä, että saako putkeen mennä jalat edellä. Ikävä kyllä olkapää on kuvattava niin,… Lue lisää

Liukastuitko? – Vamman sattuessa suoraan erikoislääkärille

Tapaturman sattuessa Mehiläinen NEO palvelee nopeasti ja joustavasti. NEO:ssa päivystää joka päivä tapaturmien hoitoon erikoistunut kirurgi. Tärkeää on, ettei vamman kanssa jää odottamaan kotiin liian pitkäksi aikaa.
Myös vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön pitäisi tehdä mahdollisimman pian lääkärikäynnin jälkeen. Useimmissa tapaturmavakuutuksissa on kahden viikon määräaika hoitoon hakeutumiselle,… Lue lisää

Siedätyshoito on hyvä aloittaa nyt

 
Syksyn pimetessä on aikaa muistella viime kesän aurinkoisia päiviä. Luonto oli vehreää ja heinät kukkivat, mutta kärsitkö silloin kutisevista silmistä, vetisestä nuhasta, nenän tukkoisuudesta tai väsymyksestä? Marras-joulukuussa on hyvä hetki hakea apua siitepölyoireisiin. Siedätyshoito on allergian syynmukaista hoitoa, mikä lisää vastustuskykyä allergeenia vastaan…. Lue lisää

Influenssarokotteet nyt NEO:ssa – varaa aika!

Influenssa-epidemia tulee Suomeen yleensä tammi – helmikuussa. Paras keino ehkäistä sairastumista ja taudin leviämistä on hankkia rokote ajoissa, lokakuusta joulukuulle. NEO:ssa influenssarokotteen hinta on 38 euroa.
Hinnat sisältävät lääkkeen ja rokottamisen. Rokotukseen tulevien toivotaan varaavan ajan sairaanhoitajan vastaanotolle etukäteen ajanvarausnumerostamme 010 235 3535…. Lue lisää

Lymfaterapia tehoaa turvotukseen

Raajojen turvotus haittaa yleensä normaalia liikkumista ja voi myös aiheuttaa kipua. Turvotus on seurausta imunestejärjestelmän häiriöstä esimerkiksi tapaturman, sairauden tai leikkauksen jälkeen. Turvotusta voidaan hoitaa manuaalisella lymfaterapialla. NEO Kuntoutuksessa lymfaterapiaan on erikoistunut fysioterapeutti Laura Iire.
Imunestejärjestelmä muodostaa verenkierron kanssa kehon kuljetusjärjestelmän…. Lue lisää

NEO yhteistyöhön TUTO Hockeyn kanssa

Mehiläinen NEO ja TUTO Hockey ovat allekirjoittaneet kahden vuoden mittaisen yhteistyösopimuksen. Sopimuksen myötä NEO vastaa ottelulääkäreiden järjestämisestä TUTOn edustusjoukkueen ja A-nuorten otteluiden osalta. NEO tulee toimimaan myös koko TUTOn henkilöstön hoitopaikkana.
TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Dani Aavinen on tyytyväinen uudesta yhteistyökumppanista.
– Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme aloittamaan yhteistyön Mehiläinen NEO:n kanssa…. Lue lisää

FC Barcelona luottaa NEO:n ammattilaisiin

Mehiläinen NEO:n ortopedit Sakari Oravan johdolla ovat tehneet pitkään yhteistyötä espanjalaisen jalkapalloseura FC Barcelonan kanssa. Viimeksi syyskuussa ortopedit Lasse Lempainen ja Sakari Orava operoivat Barcelonan pelaajan Ousmane Dembélén reisivamman.
Sakari Oravan ja FC Barcelonan yhteistyö alkoi vuonna 1992. Sen jälkeen Orava,… Lue lisää

Yhteistyöllä parhaat hoitotulokset

NEO:n olkapääkirurgi, ortopedi Juha Ranne ja vastaava fysioterapeutti Jari Hemling ovat tehneet yhteistyötä jo yli kymmenen vuotta. Tiivis yhteistyö on ennen kaikkea potilaan etu: viesti liikkuu saumattomasti ja molemmat ammattilaiset hoitavat oman tonttinsa parhaalla mahdollisella tavalla.
– Tärkeää lääkärin ja fysioterapeutin yhteistyössä on yhteinen sävel…. Lue lisää